Rukkende machinist oorzaak vertraging

Een machinist van een Australische trein had maandag een wel heel goede reden om de trein een poosje aan de kant van de weg te zetten. De beste man moest namelijk hoognodig de hand aan zichzelf slaan.

Net voor de trein het station van Southern Cross binnenrolde, zette de bestuurder het gevaarte stil. Hij riep om dat 'er een korte vertraging' zou zijn. Hierop ontstak de Rosie Williams in woede. De 24-jarige dame was al te laat voor haar werk.

De jongedame wendde zich tot de conducteurs, en vroeg hun of de machinist wilde opschieten. "Hij zei niet hoe lang de vertraging zou duren en wat het probleem was", verklaart ze. "Ik wachtte vijf minuten, maar toen verloor ik mijn geduld."

Hierop gingen de kaartjesknippers naar de cabine. Tot hun schrik troffen ze Ian Higgins daar piemelnaakt aan. De 34-jarige treinbestuurder was druk bezig pagga te slaan. De conducteurs eisten dat de man direct zijn eenogige slang zou opbergen en door zou rijden. Eenmaal op het station belden ze direct de politie.

Conducteur Dale Rob vindt de actie 'misselijkmakend'. "Blijkbaar denken die bestuurders dat ze de trein zomaar ergens kunnen stoppen, doen wat ze willen en het 'een vertraging'noemen", blaast de beste man stoom af. "Welke passagier komt het toch te weten? We hebben al bestuurders gehad die de trein tot stilstand brachten zodat ze een sigaretje konden roken uit hun raampje."