Toornstra voelde zenuwen bij eerste training

Jens Toornstra stond woensdag voor het eerst op het trainingsveld met het Nederlands elftal, dat zich voorbereidt op de oefentrip in Azië. De middenvelder was zenuwachtig.

"Ik ken niet veel jongens", zei Toornstra na afloop tegen de website van de KNVB. "Het was een heel hoog niveau. Je speelt met de grote spelers van de wereld eigenlijk. Dus dat is wel hartstikke mooi. De training was heel erg leuk. En toch, het is voor mij ook allemaal nieuw. Dus je bent wel even zenuwachtig en ook benieuwd hoe het allemaal in z'n werk gaat bij Oranje. Maar dan ga je gewoon lekker voetballen. En is die spanning snel weg."

Toornstra is één van de vier nieuwelingen in de selectie van bondscoach Louis van Gaal. De middenvelder verkeert in uitstekende vorm nadat hij met FC Utrecht zich kwalificeerde voor Europees voetbal. "Ik hoop dat ik dat nog twee weken kan doortrekken. Ik voel die waardering in Utrecht heel erg. Bij de supporters, maar ook bij de staf en de spelers zelf. Dat doet me goed. Daar krijg je zelfvertrouwen van, waardoor je ook weer beter gaat spelen."

"Ik heb de bondscoach persoonlijk nog niet gesproken", vervolgde Toornstra. "Maar dat komt ongetwijfeld nog. Van Gaal heeft wel de groep toegesproken. Hij heeft gezegd dat de omstandigheden in Azië heel anders zijn dan hier. Dat we waarschijnlijk last zullen hebben van jetlags. Maar goed, dat had ik wel verwacht."