Eric Abidal vertrekt bij Barcelona

FC Barcelona neemt voorlopig afscheid van Eric Abidal. Het aflopende contact van de Franse verdediger die vorig jaar een levertransplantatie moest ondergaan, zal niet worden verlengd. Abidal gaat op zoek naar een nieuwe werkgever. Na zijn actieve voetbalcarrière mag hij in een andere functie terugkeren bij de Catalaanse club.

Abidal maakte vorig maand zijn rentree na ruim een jaar aan de kant te hebben gestaan. De 33-jarige Fransman onderging in april vorig jaar een levertransplantatie. Dat bleek noodzakelijk nadat een levertumor bij hem was verwijderd. Dit voorjaar kreeg de verdediger van artsen groen licht om weer te spelen.

Barcelona wilde Abidal graag bij de groep houden, maar dan wel in een andere functie. "Ik wil nog graag een paar jaar doorspelen", liet Abidal op een ingelaste persconferentie weten. "Het liefst bij Barcelona, maar nu dat niet mogelijk is, ga ik op zoek naar een andere club. Ik respecteer de beslissing van de voorzitter. Ik keer hier in de toekomst zeker terug."

Abidal kwam in zes jaar bij Barcelona tot 124 competitieduels. Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Malaga zal het publiek in Camp Nou hem uitzwaaien.