[Darts] Barney verlengt contract Unicorn

Raymond van Barneveld heeft een nieuw contract met 's werelds grootste dartsfabrikant Unicorn, de vernieuwde samenwerking reikt daarmee tot 2017. Hiermee stelt Barney dat zijn toekomst in het darten voorlopig veilig is, hij gaf en passant nog aan dat zijn grootste doel een zesde WK titel is.

"Ik heb honger om de grote titels te winnen, en ik wil dat doen met het Team Unicorn. Ze hebben me geweldig ondersteund in de afgelopen jaren, ook tijdens de slechte tijden. Ik wil het geloof en vertrouwen dat Unicorn in mij heeft gehad heel graag terugbetalen met het winnen van een zesde WK titel in het Alexandra Palace." Van Barneveld won zijn laatste WK titel in 2007 toen hij Phil Taylor versloeg op het podium van de Circus Tavern in 'The Greatest Game'. Dit jaar reikte de Hagenaar tot de halve finale waarin hij nipt werd geklopt door diezelfde Taylor.

Edward Lowy, de Managing Director van Unicorn: "Bij Unicorn gaat het om de lange termijn en het is altijd een plezier om te werken met de echte groten van de sport.We zijn daarom zeer verheugd om een nieuw vierjarig contract met Raymond te ondertekenen en kijken er naar uit om nog veel meer successen samen met de Barney Army te vieren. Van Barneveld is een van de grootste Nederlandse sporters aller tijden en misschien wel de populairste dartsspeler ter wereld".

Door de deal heeft Van Barneveld eindelijk rust. "Dankzij Unicorn heb ik nu de perfecte set-up van mijn darts gevonden. Er zullen dus ook geen grote veranderingen meer komen met het materiaal. Ik voel me comfortabel. In mijn hoofd zit het goed en ik geloof dat ik nog veel mooie zeges kan pakken in de komende jaren."

De aankomende drukke dartszomer brengt Van Barneveld zijn eerste drie doelstellingen. Hij richt zich op een derde UK Open titel in Bolton in juni, daarna is er het Europees Kampioenschap in Duitsland en de World Matchplay in Blackpool, beide in juli.