Engeland op Wembley gelijk tegen Ieren

De Engelse voetballers zijn er woensdag voor eigen publiek niet in geslaagd om de vriendschappelijke interland tegen Ierland te winnen. Op Wembley in Londen eindigde de wedstrijd in 1-1. De bezoekers waren in de dertiende minuut via Shane Long zelfs op voorsprong gekomen, maar routinier Frank Lampard maakte tien minuten later gelijk.

Het was de eerste ontmoeting tussen Engeland en Ierland in achttien jaar. In 1995 in Dublin moest het laatste onderlinge duel worden gestaakt, nadat Engelse hooligans zich hadden misdragen. Bondscoach Roy Hodgson riep de fans met succes op zich dit keer te gedragen.

Duitsland had aan een bliksemstart voldoende om Ecuador met 4-2 van zich af te schudden. Al na negen seconden opende Lukas Podolski de score in Florida in de Verenigde Staten, waarna Lars Bender er drie minuten later 2-0 van maakte. Beide spelers scoorden binnen 25 minuten nog een keer, voordat Ecuador iets terugdeed.