FARC wijst deadline voor onderhandelingen af

De Colombiaanse rebellenbeweging FARC ziet niets in een door de Colombiaanse regering voorgestelde deadline voor de onderhandelingen tussen de twee partijen. Dat heeft Marco Leon Calarca, een van de onderhandelaars van de FARC, woensdag gezegd.

Colombia gaat in november naar de stembus en de regering heeft er op aangedrongen voor die tijd de vredesonderhandelingen af te ronden. Calarca zegt dat de persoonlijke ambitie van de Colombiaanse president Juan Manuel Santos geen voorrang moet krijgen op het vredesproces.

Calarca zei blij te zijn dat onlangs met de regering overeenstemming werd bereikt over landhervorming in Colombia. Hij benadrukte echter dat de onderhandelingen niet kunnen worden afgeraffeld en dat er nog steeds afspraken moeten worden gemaakt over een aantal onderwerpen, zoals de drugshandel en compensatie voor slachtoffers van de strijd tussen de regering en de FARC.

De Colombiaanse regering onderhandelt sinds vorig jaar met de FARC over een einde aan het geweld in Colombia. De onderhandelingen vinden plaats in Cuba.