FOK! wat een weer... Geleidelijk aan droger

Goeiemorgen allemaal! Het was weer een zeer wisselvallige dag gisteren. In de ochtend trok er al een actieve lijn met regen over het noorden, midden en westen, terwijl een ander neerslaggebied zich boven het zuiden aan het uitleven was. Beide systemen smolten toen samen, maar bleven haperen boven Limburg.

Ten noorden van die storing klaarde het even flink op, echter de lucht was zeer onstabiel en in een strook van Groningen naar Noord-Holland ontstonden er veel en soms ook lang aanhoudende hoosbuien met onweer. Rond half tien was er in Amsterdam-Noord al ruim 52 millimeter gevallen. Pas in de loop van de avond begonnen de buien langzaam uit te sterven.

Vandaag kunnen er ook nog wel enkele buien vallen, maar die zullen niet meer zo zwaar zijn als gisteren. De kans op zon is het grootst in het westen en noordwesten, want elders in het land lijkt het toch nog vrij lange tijd bewolkt te blijven. Gemiddeld over het land gezien zal de temperatuur vandaag oplopen tot rond de 17 graden. Er staat maar heel weinig wind.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Bui Dronten
Een stevige bui boven Dronten. Volgens Marieke viel het met het onweer wel mee, maar was het wel een flinke plensbui.

Stortbui
Tegelijkertijd trok er ook een zware bui over mijn huis in Haarlem heen. De putten hadden het er moeilijk mee.