[RG] Sijsling vergooit voorsprong tegen Robredo

Igor Sijsling is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken van Roland Garros. De Nederlandse tennisser stond 2-0 in sets voor tegen de Spanjaard Tommy Robredo, maar hij moest uiteindelijk in vijf sets het onderspit delven; 7-5, 6-4, 3-6, 1-6 en 1-6. 

Sijsling speelde lange tijd prima tegen Robredo, die vier keer kwartfinalist was op dit toernooi. Hij werkte in de eerste set een break achterstand weg, om zelf bij 5-5 toe te slaan. Een vroege break in de tweede stond hij ook niet meer af. Daarna ging het echter mis. De ervaring van Robredo bleek van doorslaggevende betekenis te zijn en plaatste in alle drie de daarop volgende sets een vroege break, waarvan Sijsling niet meer wist terug te komen.

Door de nederlaag is Robin Haase nog de enige Nederlandse speler in het enkelspel. Hij komt morgen in actie tegen de Pool Jerzy Janowicz. In het vrouwendubbelspel verloor Kiki Bertens met haar partner Tatjana Maria in de eerste ronde. Het als negende geplaatste duo Anna-Lena Groenefeld/Kveta Peschke bleek met twee keer 6-4 te sterk.