Vitesse ziet geen voetballer meer in Hofs

Als kind van de club lijkt er voor Nicky Hofs een toekomst weggelegd als cultuurbewaker bij Vitesse. Een rol als speler is daarentegen nagenoeg uitgesloten.

Hofs verbleef het voorbije halfjaar op huurbasis bij Willem II, maar de geboren Arnhemmer zou graag terugkeren bij Vitesse. Die club heeft echter een heel ander plan in gedachten, zo blijkt uit een interview dat Voetbal International zaakwaarnemer Louis Laros afnam.

"Vitesse heeft Nicky een nieuw voorstel gedaan waarin hij drie jaar langer aan de club verbonden blijft", onthulde de belangenbehartiger in het weekblad. "Niet als speler, maar in de rol van jeugdtrainer, scout of ambassadeur. Ze vroegen ons een tegenvoorstel te doen. Dat heb ik gedaan. Ik heb daar niks op gehoord, totdat ik onlangs bericht kreeg dat ze bij het eerste aanbod zouden blijven. We worden er helemaal gek van."

Mocht Hofs opteren voor een langer dienstverband bij de club waar hij het grootste deel van zijn loopbaan doorbracht, dan zal hij zijn voetbalschoenen moeten opbergen. "Vitesse ziet hem niet meer als selectiespeler", aldus Laros. "Nicky moet nu beslissen of hij nog door wil of aan zijn carrière na het voetbal gaat bouwen."