Pasgeboren baby gered uit afvoerbuis

Chinese brandweerlieden hebben een pasgeboren baby gered uit een afvoerbuis onder een hurktoilet. Ze zaagden de buis los om bij het jongetje te komen dat bij een knik vast was komen te zitten.

Een huurder hoorde het baby'tje zaterdag huilen in de openbare toiletruimte van een appartementengebouw in Pujiang in de provincie Zhejiang en waarschuwde de hulpdiensten. Beelden van de twee uur durende bevrijdingsoperatie haalden maandag en dinsdag Chinese nieuwszenders en websites.

Het jochie woog 2800 gram en had de placenta nog aan zich vastzitten. Hij had een trage hartslag en had schrammen op zijn hoofd en armpjes en beentjes, maar was verder ongedeerd, meldde Zhejiang Online.

Het is nog onduidelijk hoe de baby in de afvoerbuis terecht is gekomen. Volgens de verhuurster van het pand is de baby waarschijnlijk niet op het toilet geboren, omdat er geen sporen van bloed zijn gevonden.

In China worden wel vaker baby's gedumpt. Dit zou een gevolg zijn van het eenkindbeleid, dat hoge boetes oplegt aan ouders die meer dan een kind krijgen


Pasgeboren baby gered uit afvoerbuis