'Moordverdachte Visser was volleybalcoach'

Een zakelijk conflict is mogelijk het motief geweest voor de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. Dat heeft de Spaanse politie maandag bekendgemaakt.

Visser en Severein waren voor zaken in Murcia, meldde de politie. Een "groot meningsverschil" heeft mogelijk geleid tot het misdrijf.

Visser en Severein zijn omgebracht in een flat in Molina de Segura. Ze zouden daar met de daders hebben verbleven.

Drie mannen, een Spanjaard van 36 en twee Roemenen van 47 en 60, zitten vast voor de dubbele moord. De politie denkt dat de Roemenen de moorden daadwerkelijk hebben gepleegd.

De lichamen zijn zondagavond gevonden in een boomgaard ten oosten van het plaatsje Alquerías. De daders moeten het terrein goed hebben gekend, is het vermoeden.

Het onderzoek naar de manier waarop de 35-jarige Nederlandse recordinternational en haar partner zijn gedood is nog volop bezig.

Ook de identificatie van Visser en Severein is nog niet afgerond. De Nederlandse politie heeft DNA-materiaal naar Spanje gestuurd. Dat materiaal komt dinsdag aan in het Zuid-Europese land. Het is de verwachting dat de identificatie dan kan worden voltooid.

Update, dinsdag 00.40 uur
RTL Nieuws schrijft dat de 36-jarige Spaanse verdachte de voormalig technisch directeur van volleybalclub Athletic Club Volleybal Murcia 2005 was. Hij zou grote schulden hebben bij spelers, en ook het hotel waar Visser en haar partner verbleven zou nog een substantiële geldsom van de Spanjaard tegoed hebben.