Roemenen vast in zaak Visser en Severein

Twee Roemenen van 47 en 60 jaar zijn in de Spaanse stad Valencia opgepakt in verband met de dood van de vermiste Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. Dat melden Spaanse media. In verband met de zaak zitten nu drie mensen vast. Zaterdag pakte de politie in de plaats Murcia al een 36-jarige man uit Spanje op.

Op zo'n twaalf kilometer van Murcia, in Alquerías, werden zondag twee lichamen gevonden. De Nederlandse politie liet maandag weten ervan uit te gaan dat het om het sinds 13 mei vermiste Nederlandse stel gaat. Volgens de Spaanse krant El País, die zich baseert op bronnen bij de politie, zijn Visser en Severein door geweld om het leven gekomen. Bronnen bij de politie verklaarden tegenover het dagblad dat het echtpaar begraven was. De politie wist de lichamen desalniettemin met speurhonden op te sporen.

De Spaanse autoriteiten hebben eerder al gezegd dat het onderzoek voorlopig 'geheim' blijft. Bronnen zeiden echter dat de verdachten banden hebben met de georganiseerde misdaad in Oost-Europa.

De 35-jarige Ingrid Visser en de 57-jarige Lodewijk Severein waren in Spanje voor vruchtbaarheidsbehandelingen. De twee werden dinsdag 14 mei voor het laatst gezien door personeel van het hotel in Murcia waar zij verbleven.