'PS4 ook beveiligd tegen doorverkoop'

PlayStation 4 beschikt over een beveiliging die de verkoop van tweedehands games moet tegengaan. Dat beweert de Amerikaanse journalist Geoff Keighley in het webprogramma Bonus Round. Sony heeft niets officieel naar buiten gebracht. Concurrent Microsoft staat doorverkoop toe, maar wil die markt naar verluidt controleren.

Vorige week onthulde Microsoft de Xbox One, een spelcomputer die het doorverkopen van spellen tegengaat met een unieke spelcode die gekoppeld wordt aan een gebruikersprofiel. Voor PS4 zou een soortgelijk systeem in de maak zijn.

De journalist benadrukt dat de Xbox One van Microsoft en de PlayStation 4 van Sony een gelijksoortige beveiliging moeten hebben. Volgens hem zouden game-uitgevers als Electronic Arts en Activision het gebruik van twee compleet verschillende beveiligingssystemen niet accepteren.

Officieel heeft Sony nog niets naar buiten gebracht over de wijze waarop het bedrijf denkt zijn spelcomputer te beveiligen. De PlayStation 4 en de Xbox One moeten eind dit jaar in de winkel liggen. Hoeveel de spelcomputers of de bijbehorende spellen moeten kosten, is nog niet bekend.


'PS4 ook beveiligd tegen doorverkoop'