Meisjes (15) geschorst na mishandeling

Twee leerlingen van een middelbare school in Eindhoven zijn geschorst omdat ze een medeleerlinge hebben mishandeld. In een filmpje dat op internet circuleert is te zien hoe de twee meisjes van 15 een even oude medeleerlinge in elkaar trappen.

De mishandeling vond woensdag onder schooltijd plaats in een steegje in de buurt van de school, het Christiaan Huygens College. Het slachtoffer werd belaagd omdat ze wiet zou hebben gestolen van de meisjes. Ze werd geschopt, geslagen en aan haar haar getrokken. Toen ze op de grond lag kreeg ze meerdere trappen tegen haar hoofd en in haar buik.

Het meisje liep onder meer een hersenschudding en verschillende kneuzingen op. Het is nog niet duidelijk wanneer ze weer naar school komt, zei locatiedirecteur van de school Debby Verhoeve zondag tegen Omroep Brabant.

Verhoeve noemt het filmpje 'uitermate schokkend'. "Wij vinden dit gedrag ontoelaatbaar." Hoelang de schorsing gaat duren is nog niet bekend. Na het weekeinde gaat de algemeen directeur van de school in gesprek met de ouders van de leerlingen. Daarna wordt bepaald of de meisjes op school mogen blijven of niet.