[Dubai Darts Masters] Hollandse finale

Raymond van Barneveld heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van het eerste toernooi van de PDC World Series. In het Dubai Tennis Stadion versloeg Barney gisteravond Adrian Lewis, vanavond moest James Wade eraan geloven: 11-5.

Van Barneveld begon met een 126-outshot lekker aan het treffen met The Machine. In de legs erna gingen de vlaggen op het dak van het stadion harder wapperen, met als gevolg dat Van Barneveld met een break de pauze in dreigde te gaan.

Ook voor Wade geldde echter dat de wind zijn pijlen af en toe het verkeerde vakje inblaasde.  Barney herstelde zich goed en bouwde een voorspong van 7-3 in legs op. Waar Wade zijn kansen niet benutte, liepen de dubbels bij de Hagenaar als een trein. Met vier legs op rij plaatste Barney zich voor de finale tegen Michael van Gerwen óf Andy Hamilton later vanavond.

[Upd 20:20 u]

Michael van Gerwen heeft een plaats in de finale tegen landgenoot Van Barneveld bemachtigd. Mighty Mike maakte er tegen The Hammer Andy Hamilton een spannende pot van, maar trok aan het slot de partij alsnog naar zich toe: 11-9.

2-2 en 5-5 standen en gemiddelden die elkaar nauwelijks ontliepen deden onthullen dat het lang gelijk op ging tussen de heren. Bij een 10-9 stand in het voordeel van de Brabander zagen de ruim 3000 toeschouwers Van Gerwen met een break de overwinning binnenharken.

Zometeen zullen Van Barneveld en Van Gerwen uitmaken wie zich Dubai Dutch Master 2013 mag noemen.