Microsoft schendt geen patenten Motorola

Microsoft schendt met Xbox 360 geen patenten van Motorola Mobility. Dat is het slotoordeel van Amerikaanse handelsfederatie ITC naar aanleiding van een bezwaar dat Motorola begin april had ingediend.

Het onderzoek van de handelsfederatie heeft hiermee bijna drie jaar geduurd. Motorola was van mening dat de spelcomputer vier patenten van het bedrijf schond.

Vorige maand oordeelde een rechtbank dat de klachten van Motorola Mobility ongegrond waren. Motorola had vier miljard dollar schadevergoeding geëist, maar de rechtbank oordeelde dat de H246-videocompressie gemeengoed is en dat Microsoft daarom niet het volle bedrag, maar 1,8 miljoen dollar moest betalen voor het gebruik van de compressietechniek. Met de uitspraken van de rechtbank en de handelsfederatie lijkt de zaak te zijn afgerond.

In mei vorig jaar eiste Motorola in Duitsland en de Verenigde Staten een volledige blokkade van de 4GB en 250GB Xbox 360 Slim-spelcomputers. Motorola en Microsoft liggen sinds 2010 met elkaar in de clinch over het gebruik van de videocompressietechnologie. Gedurende meerdere rechtszaken en onderzoeken zijn vier vermeende patentschendingen door rechters en commissies van tafel geveegd.


Microsoft schendt geen patenten Motorola (Foto: Novum)