Voorzitter CV Topklasse: "Is een afgang"

De toetreding van beloftenteams in de Jupiler League valt niet goed bij Harrie Derks, voorzitter van het CV Topklasse. De toetreding van Topklasse-clubs lijkt uitgesloten.

"Dit is een afgang van de bovenste plank", zegt de ontstemde Derks tegen Voetbal International. "Als je op die wijze toenadering zoekt tot Katwijk en Achilles '29 en wij ons in allerlei bochten wringen en voorbereidingen treffen voor toetreding tot de Jupiler League. En dan krijg je dit, waar gaat dit over?", verklaart de voorzitter.

Jong Ajax en Jong FC Twente worden genoemd als nieuwe teams in de Jupiler League. "Wij hebben langdurig gesproken met de KNVB, de Coöperatie Eerste Divisie (CED) en het onderzoeksbureau van de KNVB om de doorstroming naar de Jupiler League te realiseren. Dit is een hard gelag, maar wij staan voorlopig aan de kant."

"Iedereen, van de spelers tot trainers en sponsors, is enorm teleurgesteld. Nota bene woensdag hebben de afdelingen amateurvoetbal en betaald voetbal een akkoord bereikt over de pilot die ging over de toetreding van de Topklassers. Dat was ook bekend bij de CED. Na alle commotie hebben wij besloten er vol voor te gaan nu."