[Darts] Barney en Van Gerwen in Dubai

Vandaag en morgen staat in Dubai de Dubai Duty Free Darts Masters op het programma. Van de acht deelnemende spelers is Raymond van Barneveld begonnen met een 10-6 overwinning op Adrian Lewis.

In het Dubai Tennis stadion leek Barney de meeste last te ondervinden van de winderige omstandigheden. Desondanks liep de Hagenaar via onder andere twee 116-finishes uit naar 4-1 en 7-3 in legs. Na de tweede pauze zette het spelpartoon door; Van Barneveld redde een partij van laag niveau door een paar goede finishes. Met een 121-outshot plaatste Barney zich voor de halve finale tegen James Wade die eerder op de avond won van Simon Whitlock.

[Upd 21:00 u]

Michael van Gerwen had tegen Wes Netwon zes legs nodig om in zijn ritme te komen. Vanaf een 1-5 achterstand tegen The Warrior knokte Mighty Mike zich knap terug tot 5-5. Daarna liep hij ogenschijnlijk moeiteloos uit naar 9-6. Op zoek naar een 9-darter in de zestiende leg mistte MVG zijn zevende pijl op de triple twintig. Een dertien-darter bracht hem uiteindelijk de halve finale tegen Andy Hamilton die zojuist voor een verrassing zorgde door Premier League finalist Phil Taylor uit te schakelen.

(89.64) James Wade (3) 10-8 Simon Whitlock (88.11)
(87.66) Adrian Lewis (2) 6-10 Raymond van Barneveld (86.62)
(96.56) Michael van Gerwen (4) 10-7 Wes Newton (94.97)
(93.96) Phil Taylor (1) 8-10  Andy Hamilton (91.40)

Morgen om 18:15 u, Nederlandse tijd, gaat het PDC toernooi verder met de halve finales en de finale. Deze zijn dan live te zien op Eurosport 1. Voor de winnaar ligt er een cheque klaar van vijftigduizend Dollar.