Sijsling overtuigend naar laatste vier Düsseldorf

Igor Sijsling heeft met groot machtsvertoon de halve finale van het tennistoernooi in Düsseldorf bereikt. De Amsterdammer was donderdag op het Duitse gravel binnen een uur met 6-3 en 6-1 te sterk voor de Tsjech Jan Hajek. Sijsling gaf daarmee zijn overwinning op Philipp Kohlschreiber, de nummer achttien van de wereld, een goed vervolg.

Hajek had in de vorige ronde eveneens indruk gemaakt tegen Daniel Brands, maar was tegen Sijsling ronduit kansloos. De Nederlander had binnen mum van tijd een 4-1 voorsprong te pakken en sleepte uiteindelijk met 6-3 de eerste set binnen.

Ook in het tweede bedrijf schoot Sijsling uit de startblokken. Door twee breaks en twee solide servicegames pakte hij een 4-0 voorsprong. Die comfortabele marge gaf hij niet meer uit handen. Met een lovegame op de service van Hajek besliste hij de wedstrijd.

Sijsling, de mondiale nummer 68, stond op de wereldranglijst 27 plaatsen hoger dan Hajek. De twee spelers troffen elkaar voor het eerst. Sijsling stuit bij de laatste vier op de Duitser Tommy Haas (2) of Jarkko Nieminen (6) uit Finland.