Atari laat alle spellen veilen

Atari wil alle gameseries van het bedrijf begin juli veilen om schuldeisers van het bedrijf te kunnen betalen. Hiervoor heeft Atari een verzoek ingediend bij de rechtbank in New York. Volgens nieuwsdienst Reuters wil Atari Inc, de Amerikaanse tak van het bedrijf, minimaal 22 miljoen dollar ontvangen voor diverse spellen, maar concrete biedingen zouden er nog niet zijn.

Onder meer Rollercoaster Tycoon, dat 3,5 miljoen dollar moet kosten, de raceserie Test Drive (1,5 miljoen dollar) en de Total Annihilation-reeks (250 duizend dollar) staan te koop. Welke series nog meer in de etalage staan, is niet bekend.

In januari vroegen Atari Inc en het Franse zusterbedrijf Atari S.A. faillissementsbescherming aan om te voorkomen dat schuldeisers de twee bedrijven zouden leegplukken. Een eerdere zoektocht naar investeerders is mislukt, waardoor het bedrijf genoodzaakt is om over te gaan tot een totale uitverkoop.

Atari was eind jaren zeventig een grote naam. De Atari 2600 was de eerste spelcomputer die het grote publiek wist te bereiken. In 1984 werd de stekker uit het bedrijf getrokken en werd het opgedeeld in onder meer Atari Games en Atari Corp.