Aanhoudingen na vondst kalashnikov in Rotterdam

Drie mannen zijn woensdagavond aangehouden na een grote vuurwapenvangst in Rotterdam. Het gaat om twee Rotterdammers en een man uit Den Helder. De politie trof onder meer een kalashnikov aan. Het drietal is vastgezet.

De politie hield woensdagavond op het Kruisplein een controle gericht op 'onverklaarbaar vermogen'. Daarbij werd een 30-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij een geladen vuurwapen bij zich bleek te hebben.

Na onderzoek bleek de Rotterdammer twee woonadressen in de wijk Overschie te gebruiken. Agenten in burger die in de Albert Cuypstraat een van die woningen wilden doorzoeken, zagen daar twee mannen naar binnen gaan. Toen de mannen kort daarna weer naar buiten kwamen en gecontroleerd werden bleek er een kalashnikov in hun auto te liggen. Ook werden enkele handvuurwapens, een shotgun en een nachtkijker aangetroffen.

Het tweetal, een 40-jarige man uit Den Helder en zijn 39-jarige Rotterdamse kompaan, werd daarop aangehouden. Hun auto met de wapens is in beslag genomen en wordt onderzocht. Ook zijn woningen aan de Saenredamstraat en Cranendonckweg doorzocht. Daar werden goederen in beslag genomen. Waar het precies om gaat kon een zegsman van de politie niet vertellen.