S.W.A.T.-acteur Steve Forrest (87) overleden

Steve Forrest is zaterdag op 87-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse acteur was vooral bekend van de tv-serie S.W.A.T. die in de jaren zeventig populair was. Forrest overleed in Thousand Oaks in de Amerikaanse staat Californië. Hij was omringd door zijn familie, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Forrest begon zijn carrière in de jaren veertig met kleine rollen in films. Hij volgde na zijn militaire opleiding een acteursopleiding. Hij werd in Hollywood ontdekt door Gregory Peck, die ervoor zorgde dat hij een contract kreeg bij filmstudio MGM.

In de jaren vijftig en zestig speelde Forrest in talloze films en series. Zo was hij in 1960 te zien als halfbroer van Elvis Presley in de western Flaming Star en als liefje van Sophia Loren in Heller in Pink Tights. Zijn laatste filmrol speelde Forrest in 2003 in de actiefilm S.W.A.T., over de speciale teams bij de Amerikaanse politie. De film is geïnspireerd op zijn succesvolle serie. S.W.A.T. staat voor Special Weapons And Tactics.

Acteur Steve Forrest