Makaay: "Bayern neemt flow mee in finale"

Roy Makaay ziet zijn oude club Bayern München als favoriet voor de winst van de Champions League. Zaterdag speelt de Beierse club tegen Borussia Dortmund op Wembley.

"Zowel in de competitie als in de Champions League winnen ze bijna alles, maar ze spelen ook goed", zegt Makaay, momenteel jeugdtrainer bij Feyenoord, tegen NUsport. "Als Bayern speelt zoals tegen FC Barcelona in de halve finale, wordt het een lastig verhaal voor Dortmund. Ik ben ervan overtuigd dat ze de flow van dit seizoen meenemen in de finale."

Dat de Champions League volledig Duits is, verbaast Makaay niet. "Bayern en Dortmund zitten er de komende jaren zeker nog bij. Dortmund kan met die 37 miljoen van Götze de ploeg ook aardig versterken. Plus het feit dat de aantrekkingskracht van de Bundesliga steeds groter wordt."

"Bayern staat niet voor niets voor de derde keer in vier jaar in de finale. Dat is geen toevalstreffer meer. De Bundesliga is goed georganiseerd en gezond. Ik stond in 2003 een beetje aan het begin van de komst van veel buitenlanders naar Bayern. Met spelers als Franck Ribéry en trainers als Guardiola zullen er alleen maar meer komen", aldus Makaay.