[NBA] Miami wint eerste duel van Indiana na verlenging

Miami Heat is de finale van de Eastern Conference tegen Indiana Pacers begonnen met een moeizame overwinning. De titelhouder van de NBA won het openingsduel van de best-of-sevenserie na verlenging met 103-102. Miami leek voor eigen publiek zelfs op een nederlaag af te koersen, maar sterspeler LeBron James redde zijn ploeg met een score in de buzzer.

De stand na de reguliere speeltijd was 92-92, mede doordat Pacers-forward Paul George vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd een driepunter binnen gooide. Diezelfde George leek ook in de verlenging tot de held uit te groeien, nadat hij zijn ploeg 2,2 seconden voor tijd met drie vrije worpen op voorsprong zette.

Door een rake layup van LeBron James ging Miami toch met de zege aan de haal. De forward eindigde uiteindelijk op dertig punten, tien rebounds en evenzoveel assists, goed voor zijn negende triple-double van het seizoen. Vrijdag staat eveneens in Miami de tweede wedstrijd op het programma,

De winnaar van de tweestrijd treft in de NBA-finale vermoedelijk San Antonio Spurs. Die ploeg staat in de finale van de Western Conference na twee duels op een 2-0 voorsprong tegen Memphis Grizzlies.