'Carlos Slim bereidt bod voor op KPN'

Handelaren houden rekening met een bod van grootaandeelhouder América Móvil op alle aandelen KPN. Volgens de Daily Mail gaan de geruchten dat het bedrijf van Carlos Slim een bod voorbereidt van meer dan drie euro per aandeel. Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen sluit een bod niet uit, maar denkt dat Slim de tijd neemt voor zijn bod.

KPN won woensdag 1,8 procent, tot 1,66 euro per aandeel. Volgens de Daily Mail was dat het gevolg van de overnamegeruchten. América Móvil bood vorig jaar acht euro per aandeel, om zo 28 procent van de aandelen in handen te krijgen. De meeste stukken kocht het bedrijf van Carlos Slim echter voor een lager bedrag op de beurs. Eerder dit jaar gaf KPN voor drie miljard euro aan nieuwe aandelen uit, waarbij ook América Móvil weer in de buidel moest tasten, om zijn aandelenbelang op peil te houden.

Volgens Versteeg nam Slim bij eerdere overnames in Zuid-Amerika ook de tijd voor overnames. Daarbij presteert KPN op dit moment slecht en duurt het volgens Versteeg nog wel twee jaar voordat dat verbetert. Anderzijds betoogt de analist dat KPN al flink is afgestraft op de beurs. Mogelijk zou Slim volgens Versteeg niet te lang willen wachten, om te kunnen profiteren van de lage beurskoers.

De Daily Mail schrijft dat een bod door Slim mogelijk ook concurrenten BT en Vodafone wakker kan maken, wat tot een biedingenstrijd zou kunnen leiden.