Aanslagen voor zestig miljoen in wietactie

Bij een actie tegen wietteelt in Tilburg heeft de Belastingdienst woensdag voor zestig miljoen euro aan aanslagen opgelegd. Op 167 auto's, vijf panden en twintig bankrekeningen is beslag gelegd. Verder is een volgens de politie omvangrijke productieplaats voor onder meer joints gevonden, evenals grote bedragen aan contanten.

Op een bedrijventerrein in het westen van Tilburg stuitten de fiscus en de douane bij een controle op een grote hoeveelheid wiet en hasj. Daarop werd verder onderzoek ingesteld, waarbij op een benedenverdieping de productieplaats en in een verborgen ruimte de contanten werden gevonden.

De mensen die in het pand waren, zijn aangehouden. De gemeente gaat het pand sluiten. Tijdens de actie werden ook drie wietkwekerijen gevonden en ontruimd. De gemeente sluit daarnaast drie panden.

Onder de verdachten in de zaak, bevinden zich twee makelaars. Zij zouden panden hebben geworven en aangeboden voor het kweken van wiet voor een of meerdere bendes. In eerdere onderzoeken werden al elektriciens aangehouden die de ruimten voorzagen van afgetapte stroom.

Op hoofdwegen in Tilburg werden verder controles gehouden, waarbij werd gezocht naar mensen die nog belastingschulden, boetes of gevangenisstraffen hebben openstaan. Behalve in beslag genomen voertuigen leverde dit ruim 155 duizend euro aan contante betalingen op.