Opstelten en Weekers bij debat zorgfraude

Ook minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) zullen donderdag aanschuiven bij het debat over de zorgfraude. Dat gebeurt op verzoek van CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot, die steun kreeg van vrijwel de gehele oppositie.

Ook de VVD steunde het verzoek om Opstelten bij het debat te betrekken en verzette zich er niet tegen dat ook Weekers aanschuift.

Aanleiding is de onthulling van RTL Nieuws dat er een groot netwerk is van frauderende artsen en dat het Openbaar Ministerie en de FIOD niet zouden ingrijpen. In de Kamer werd geschokt gereageerd op dit nieuws. "Als blijkt dat zeer ernstige fraudezaken niet worden opgepakt door het OM, is dat reden voor een serieus debat", zei SP-Kamerlid Renske Leijten.

Het debat staat gepland voor donderdagochtend. In totaal wordt het debat gevoerd met vier bewindspersonen. Behalve Opstelten en Weekers zijn dat minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) en haar staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA).