FOK! wat een weer... Zeer koud met buien

Goeiemorgen! Het wil maar niet vlotten met ons weer, maar het voordeel is dat het nu niet nog erger meer kan. Vandaag boeken we de laagst mogelijke temperaturen die in ons land rond dit tijdstip haalbaar zijn en daarbij vallen er ook nog aardig wat buien.

In de ochtend valt er in de zuidwestelijke helft wat meer aaneengesloten regen die later net als elders overgaat in buien. Hierbij is er kans op een flinke klap onweer en tevens is er ook hagel mogelijk. Later op de dag wordt het geleidelijk iets droger en kan het langs de kust tijdelijk even wat meer opklaren. Vervolgens neemt de bewolking weer toe en kan er uiteindelijk opnieuw wat lichte motregen gaan vallen. We zullen het vandaag echt met maar 10 graden moeten doen en dat is ruim 8 graden te koud voor de tijd van het jaar. De wind komt uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig. Wat een armoe!

Na morgen lopen de temperaturen wel wat op en op den duur moeten we ergens in de nieuwe week wel rond de 17 graden gaan uitkomen. Het blijft voorlopig nog wel sterk wisselvallig weer met geregeld buien.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Gevogelte
Er zijn veel soorten vogels te vinden in de omgeving van Eemnes. KlapMongeaul weet ze altijd fraai op de foto te zetten.

Gevogelte2
Een soort dansje van deze Tureluur?