Vermeend Heulmeisje heeft identiteit terug

De vrouw die in 1987 dood werd verklaard omdat ze werd aangezien voor het vermoorde Heulmeisje heeft woensdag haar identiteit teruggekregen. Volgens de rechtbank in Utrecht is er voldoende bewijs dat de vrouw inderdaad nog in leven is. Haar akte van lijkvinding wordt daarom geschrapt.

De vrouw, Monique Jacobse, was ten tijde van de moord in 1976 vermist en op basis van schedelonderzoek werd destijds vastgesteld dat het om haar ging. Het levenloze lichaam van het ongeveer 16 jaar oude meisje werd gevonden bij parkeerplaats De Heul in het Utrechtse Maasbergen. Omdat de identiteit lange tijd onbekend was werd ze het Heulmeisje genoemd.

In 2006 werd duidelijk dat Jacobse nog leefde toen ze contact op nam met haar zus. Ze wilde haar identiteit terug, maar dat bleek niet zo makkelijk. Omdat ze officieel dood was, kon ze zich bijvoorbeeld niet verzekeren of een paspoort aanvragen onder haar eigen naam.

Het stoffelijk overschot van het meisje heeft jarenlang onder de naam van Jacobse op een begraafplaats in Maarn gelegen. Wie het Heulmeisje wel is, is nog altijd onduidelijk.