Schietpartij in bank Israël was wraakactie

Een gewapende man die maandag in een bank in de Israëlische stad Beersheba vier mensen doodschoot en daarna de hand aan zichzelf sloeg was uit op wraak. De autoriteiten gingen eerst uit van een mislukte bankoverval, maar kwamen hier later op terug. Vier mensen raakten gewond, van wie een ernstig.

De 40-jarige man, een voormalige legerofficier, zat volgens de autoriteiten in financiële problemen. Hij was maandag naar de bank gegaan om geld op te nemen en een schuldenregeling te treffen. Hij kreeg ruzie met de manager van de bank en vertrok. Een uur later kwam hij terug met een pistool en opende hij het vuur. De dodelijke slachtoffers waren de manager, zijn plaatsvervanger en twee klanten.

Nadat hij de vier slachtoffers had doodgeschoten gijzelde de man een vrouw en sloot hij zichzelf met haar op in het toilet. Een uur later pleegde hij zelfmoord. "Hij hield een hand over mijn mond en zei 'houd je kop of ik vermoord je'. Met de andere hand hield hij zijn pistool vast", aldus de vrouw. "Toen stopte hij het pistool in zijn mond... en hoorde ik een schot."