Nine Inch Nails haalt oud-gitarist terug

Robin Finck maakt weer deel uit van rockband Nine Inch Nails. De gitarist, die de band in het verleden al meerdere malen verliet, vervangt bassist Eric Avery. Avery kondigde vorige week aan dat hij Nine Inch Nails verlaat.

"Ik ben trots dat ik bekend kan maken dat Robin Finck weer met ons gaat toeren", schreef frontman en oprichter Trent Reznor op de Facebook-pagina van Nine Inch Nails. Reznor is de constante factor in de rockband, die geregeld wisselt van samenstelling. "Zijn toevoeging maakt de band onvoorstelbaar krachtig en veelzijdig", gaat Reznor verder.

De frontman schrijft dat Nine Inch Nails volop aan het oefenen is voor de nieuwe tournee. "Het is spannend en voelt goed om hier weer mee bezig te zijn." Reznor belooft fans dat hij de komende tijd meerdere verrassingen heeft.

Nine Inch Nails trapt zijn nieuwe tournee eind juli af, in augustus staat de band op Pukkelpop en Lowlands. Bassist Avery verliet de band omdat hij niet weer op tournee wil. Hij heeft net een tournee met Garbage achter de rug en wil zich meer bezig gaan houden met het maken van filmmuziek.