FOK!filmtips van de dag: Seven Years in Tibet

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

In 1939 verlaat de voormalig Olympisch skikampioen Heinrich Harrer zijn hoogzwangere vrouw om deel te nemen aan de spectaculaire beklimming van de Nanga Parbat in het Himalayagebergte. ALs WOII uitbreekt wordt hij samen met expeditieleider Peter Aufschnaiter geïnterneerd in een Brits-Indisch krijgsgevangenenkamp. Na een riskante ontsnapping, rest hen slechts één reisdoel: Tibet, een voor buitenlanders volstrekt ontoegankelijk land. Na omzwervingen van twee jaar door het steenkoude en onbegaanbare hooggebergte, bereiken ze de verboden stad Lhasa. Tijdens zijn zevenjarig verblijf wordt Harrer aangesteld als mentor van de nog jonge Dalai Lama, met wie hij een onuitwisbare vriendschapsband opbouwt. Maar dan dreigt een groot gevaar voor de Dalai Lama en zijn onderdanen. Het zwaarbewapende Chinese Rode Leger wil het kleine Tibet inlijven. Seven Years in Tibet is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Bride Wars gaat over twee hartsvriendinnen, gespeeld door Kate Hudson en Anne Hathaway, die elkaars rivalen worden als ze dezelfde datum blijken te hebben gekozen om te trouwen. Ze strijden om de locatie, de voorzieningen en de gasten. Te zien om 20.30 uur op NET5.

Jake Riley werkt aan de ‘Torch’-zaak, een psychopathische seriemoordenaar die vrouwen en kinderen vermoordt en ze na afloop in brand steekt. De moordenaar belt Riley af en toe. Wanneer Riley met pensioen gaat heeft hij niemand meer om mee te ‘spelen’. Riley krijgt een klus aangeboden van de NSA: een replicant van de moordenaar kan hem helpen om de echte moordenaar te vinden. Replicant is te zien om 22.30 uur op RTL7.

Overvallers Joe Blake en Terry Collins hebben een originele manier om banken te beroven. De avond voor de overval gijzelen ze de directeur en de volgende ochtend klaren ze eenvoudigweg de klus. Joe en Terry doorkruisen op deze manier het land, op de voet gevolgd door een televisieprogramma. Bandits heeft een cast van onder andere Billy Bob Thornton, Bruce Willis en Cate Blanchett. Te zien om 00.35 uur op BBC1.

Clash of the Titans, Half Past Dead, 10.000 BC en Ghostbusters II zijn vanavond ook op je televisie te zien.