Voetbalclub Ruben gelast wedstrijden af

Voetbalvereniging V.V. Jonathan in Zeist, waar de 9-jarige Ruben lid van was, heeft voor de komende week alle trainingen en wedstrijden afgelast. Dat zei voorzitter Frank Slijper maandag na een bijeenkomst met het bestuur.

Ook de vrijwilligersavond die op zaterdag stond gepland, gaat niet door. Op dezelfde dag vindt een toernooi plaats van de E-pupillen, de leeftijdsgroep van Ruben. Slijper liet weten dat de club kijkt of er een manier is om dit toch te laten doorgaan. "Als we hier niet de juiste vorm voor vinden, kunnen we dit toernooi alsnog cancelen."

De dood van de broertjes komt hard aan bij de vereniging. Buiten hangen de vlaggen halfstok. Een man en vrouw kwamen maandagochtend een bosje witte bloemen brengen. "Bij ons heerst intense droefheid. Onze gedachten gaan uit naar de moeder en naaste familie", zei Slijper. Ruben speelde sinds een aantal jaren bij de club.

De vermissing van de jongens was de afgelopen weken het gesprek van de dag op de vereniging. De teamleden van Ruben kwamen afgelopen woensdag voor de training samen met hun leiders en een jeugdmaatschappelijk werker. "Dat was een goede bijeenkomst. Ze gingen na het trainen met een voetbalgevoel naar huis."

Moeder Iris was vaak op het voetbalveld te vinden. Ze wenste het schoolvoetbalteam van Ruben woensdag via Facebook nog veel succes voor hun wedstrijd. "Ik weet zeker dat Ruben het erg vindt dat hij er niet bij is", schreef ze.

Voetbalclub Ruben gelast wedstrijden af
Voetbalclub Ruben gelast wedstrijden af (Foto: ANP)