[Darts] Van Gerwen EuroTour winnaar

Drie dagen na zijn Premier League overwinning heeft darter Michael van Gerwen de derde European Tour van het jaar opgeeist. Dit deed hij door in de finale Simon Whitlock met 6-2 te verslaan.

Mighty Mike kwam tegen The Wizard tot een gemiddelde van maarliefst 106.68 punten en ontving aldoende de hoofdprijs van £20.000,-. Hiermee verstevigde de Brabander zijn tweede positie op de PDC Order of Merit, achter Phil Taylor.

"Het waren fantastische dagen. Ik ben een beetje moe maar winnen is het belangrijkste en ik ben blij dat ik mijn beste spel heb bewaard voor de finale. Simon versloeg mij in onze laatste ontmoeting, ik wist dus dat ik degelijk spel moest laten zien om van hem te winnen. Alhoewel het publiek aan de kant van Simon was, vond ik ze geweldig." Aldus Van Gerwen.

"Darts is groeiende in Duitsland, alle kaarten zijn uitverkocht en je wil dat meemaken. Ik vlieg maandag naar Dubai voor de Dubai Duty Free Darts Masters en heb daar een paar dagen rust. Ik kijk er naar uit, het is erg spannend."

Na de aankomst in Dusseldorf werd de kersverse Premier League kampioen getrakteerd op een uitbundige welkomst van de toegstroomde Duitse dartsfans. Op de video is te zien hoe het publiek op straat Van Gerwen toezingt.