Leipheimer keert niet meer terug in profpeloton

Levi Leipheimer heeft zijn professionele wielercarrière beëindigd. Dat vertelde de 39-jarige Amerikaan tegen de krant The Press Democrat. "Ik ben gestopt, zonder enige ceremonie", aldus Leipheimer.

Leipheimer was beroepsrenner van 1997 tot 2012. Hij debuteerde in 1997 bij  Comptel – Colorado Cyclist. Een jaar later kwam hij in dienst bij Team Saturn waarmee hij in 1999 Amerikaans kampioen tijdrijden werd. Leipheimer zat tussen oktober 2012 en maart 2013 een dopingschorsing uit nadat hij het gebruik van verboden middelen had toegegeven. Al zijn resultaten tussen juni 1999 en juli 2006 geschrapt, net als zijn derde plaats uit de Tour van 2007. In deze periode reed hij voor het US Postal van Lance Armstrong, Rabobank en Gerolsteiner. 

Zijn werkgever Omega Pharma-Quick Step zette hem op straat. Zijn schorsing liep op 1 maart af, maar Leipheimer lukte het niet om nieuwe ploeg te vinden. "Ik mis de wielersport wel een beetje want ik hou nog steeds van de fiets", geeft hij toe. "Nu bekijk ik mijn verdere opties."