EA-ontwikkelaar haat Wii U

Een software engineer van EA, Bob Summerwill, is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over Wii U. Bob's betoog begon met een veelzeggend "The Wii U is crap", waarna hij zijn rant voortzette om aan te geven waarom Wii U nou precies zuigt.

Bob begint met het feit dat Wii U minder krachtig is dan Microsofts Xbox 360. Tevens vindt hij dat het online-gedeelte van Wii U totale poep is. Hij vervolgt zijn uitbarsting door te zeggen dat er amper geld te verdienen valt op Nintendo's platformen door third-party ontwikkelaars. Volgens hem zijn Mario en Zelda de enige titels die goed verdienen.

Gelukkig blijft het niet alleen maar bij problemen aankaarten; in tegenstelling tot sommige schreeuwerts heeft Bob wél een oplossing. Volgens Bob zou Nintendo 'een Segaatje' moeten doen. Oftewel; geen hardware meer uitbrengen en Mario en Zelda naar PlayStation 4 danwel de nieuwe Xbox moeten brengen. Hij zou graag zien dat Nintendo gewoon goede games maakt, in plaats van een verschrikkelijke console uit te brengen, waarbij hij zo ongeveer omslaat in een smeekbede.

Vorige week liet EA al weten dat het niet bezig is om Wii U-games te ontwikkelen.