FOK! wat een weer... Tijdelijke weersverbetering

Een hele goeiemorgen allemaal! Het was gisteren wederom een grotendeels bewolkte dag, maar op de meeste plaatsen bleef het wel droog. Aan het begin van de dag viel er in het noorden nog wat lichte regen en motregen, maar later op de dag klaarde het langzaam op en als het allemaal even meezit houden we deze opklaringen ook vandaag grotendeels vast.

In het midden en noorden is er vrij veel zon afgewisseld door wat stapelwolken. In het zuiden neemt later op de dag de bewolking toe op nadering van een storing die vanuit Frankrijk langzaam naar het noorden toe trekt. De kans op een bui neemt daar dan eveneens toe en dat kan dan wel eens een forse bui zijn die ook gepaard zal gaan met onweer. In de rest van het land blijft het de hele dag droog. De temperaturen liggen tussen de 15 graden op de Wadden tot 22 graden in Limburg. Er staat een noordoostelijke wind die overwegend matig is.

Helaas lijkt deze storing waar ik het over had op onze extra vrije dag precies boven ons land te komen liggen. Dat levert dan veel bewolking en perioden met regen op. De temperatuur blijft echter nog wel nog op een redelijk niveau. Later in de week maakt het kwik weer een duikvlucht waarvan we in de winter zouden zeggen: heerlijk, geen vorst. Ik heb het dan over temperaturen die tussen de 10 en 14 graden komen te liggen. Nee, we stevenen af op de vijfde ' te koude' maand op een rij. Hoezo klimaatverandering???

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Nest
 KlapMongeaul volgt dit zwanennest op de voet. Schitterend plaatje.