[EHL] Dragons naar finale na zege op Rot-Weiss Köln

Dragons heeft zich, als eerste Belgische ploeg in de historie, geplaatst voor de EHL. De Vlamingen wonnen zaterdag in de halve finale na shoot-outs van Rot-Weiss Köln. Na 85 eneverende minuten stond de stand in evenwicht: 4-4.

Het eerste kwart leek doelpuntenloos de boeken in te gaan, maar daar stak Keulenaar Christoph Menke een stokje voor. Hij maakte vlak voor de eerste pauze uit een lastige hoek de openingstreffer voor de Duitsers. Kort na de start van de tweede periode verdubbelde Christopher Zeller de score uit een strafbal.

Dragons moest even bijkomen van deze tik, maar in de 34ste deden ze iets terug. Jeffrey Thys beukte de rebound van een strafcorner in het Keulse doel: 2-1. Toen Matthew Cobbaert via een raak backhandschot een dik kwartier later de gelijkmaker liet aantekenen, stonden beide teams weer in evenwicht.

In een bloedspannende slotfase leek Rot-Weiss binnen de reguliere speeltijd een beslissing te forceren. De Duitsers schoten vier minuten voor het einde de 3-2 op het bord, via Andrin Rickli. Dragons toonden wederom hun veerkracht door een minuut later met een passend antwoord te komen. Doordat Thierry Stumpe de 3-3 binnenramde, draaide de spectaculaire wedstrijd uit op een verlenging.

Dragons scoorde in de extra tijd via Felix Denayer, maar dat bleek niet genoeg voor de zege. Een Duitse uitspeelcorner leverde de gelijkmaker (4-4) via de uiterst koelbloedige Christopher Zeller. In de shoot-outs ging het gelijk op. Beide ploegen scoorden vier keer. Namens de Duitsers schoot Benjamin Wess naast en Benjamin Wess scoorde wel voor de Belgen. Het is voor de eerste keer dat een ploeg uit België in de finale van de EHL staat. In de finale nemen ze het op tegen Bloemendaal of Amsterdam, die wedstrijd wordt later vanmiddag gespeeld.