'Michael Phelps overweegt comeback'

Zwemmer Michael Phelps overweegt een rentree te maken om aan de Olympische Spelen van 2016 mee te doen. Dat beweert de Amerikaanse journalist Peter Busch. Diens vader Frank Busch is de directeur van de Amerikaanse nationale zwemploeg.

Phelps reageerde op Twitter licht geërgerd op het bericht van Busch, die voor een televisiestation in Fort Myers in Florida werkt. "Waarom krijg ik sms'jes over een comeback?" schreef hij. "Geloven mensen echt alles wat ze zien of horen? Er zijn veel mensen in de wereld die denken dat ze een 'verhaal' hebben."

Phelps beëindigde zijn carrière na de Spelen van Londen vorig jaar. De 27-jarige Amerikaan had toen achttien gouden olympische plakken veroverd op drie Spelen, twee zilveren en twee bronzen. De 'Baltimore Bullet' werd bovendien 26 keer wereldkampioen op de lange baan en een keer op de korte baan.

Hij heeft meerdere malen benadrukt dat zijn zwemcarrière voorbij is. "Ik wilde op die manier eindigen", liet hij eerder weten. "Ik weet zeker dat ik over vier jaar terug kan komen, maar waarom zou ik? Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen."