Tientallen gewonden bij treinbotsing VS

Bij een botsing tussen twee passagierstreinen bij Bridgeport, in de Amerikaanse staat Connecticut, zijn vrijdag meer dan zestig mensen gewond geraakt, van wie sommigen ernstig. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten zaterdag gezegd. Het ongeluk had plaats tijdens de spits. Het spoor raakte ernstig beschadigd en het treinverkeer kwam stil te liggen.

Volgens gouverneur van Connecticut Dannel Malloy verkeren vijf gewonden in kritieke toestand. Een persoon balanceert op het randje van de dood. Het grootste deel van de gewonden kon na een korte behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Het ongeluk had plaats op de Metro-North Railroad, een spoorweg die Manhattan verbindt met de voorsteden van New York en het westen van Connecticut. Veel forenzen maken gebruik van deze verbinding. Ten tijde van het ongeluk zaten in totaal ongeveer zevenhonderd mensen in de twee treinen.

Een van de twee treinen ontspoorde bij Bridgeport en werd vervolgens geraakt door een tegemoetkomende trein. Volgens reizigers was het een chaos. Overal lagen stukken verwrongen metaal en door de klap vlogen mensen door de lucht. Waardoor de eerste trein uit de rails liep is niet duidelijk, maar volgens Malloy lijkt het erop dat het een noodlottig ongeluk was.