Alex Ferguson: "Moyes bepaalt United-toekomst Rooney"

Wayne Rooney is niet helemaal gelukkig bij Manchester United. Scheidend trainer Alex Ferguson laat de kwestie over aan zijn opvolger.

De 27-jarige Rooney is ervan overtuigd dat hij onder David Moyes geen rol van betekenis kan spelen bij United en zinspeelt op een transfer. Clubs als Arsenal, Chelsea, Real Madrid en Paris Saint-Germain zouden hem in degaten houden.

Ferguson haalde Rooney in 2004 naar Old Trafford, maar gebruikte Rooney het afgelopen jaar steeds meer als aanvallende middenvelder met Robin van Persie in de spits. Moyes neemt officieel op 1 juli het stokje over van zijn Schotse landgenoot.

"Ik heb David een aantal keer gesproken", vertelt Ferguson aan Britse media. "Ik kan me voorstellen dat hij na dit seizoen zo snel mogelijk hier naartoe wil komen en de staf spreken enzovoorts."

"Maar ik heb David nog niet gesproken over Wayne. Ik weet zeker dat hij dat zal bespreken als hij hier komt. Ik heb geen idee waarom Wayne wil vertrekken, maar dat is niet mijn pakkie-an. Ik ben daar niet langer in geïnteresseerd. David zal dat moeten regelen en het is terecht dat hij dat ook wil."