'Politie verricht aanhoudingen bij bar Barbie'

De politie heeft vrijdagavond vier aanhoudingen verricht in een horecagelegenheid in de Keizerstraat in Scheveningen. Volgens verschillende media gaat het om Barby's bar. Er is een 32-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van het aanschaffen van een automatisch vuurwapen en handel in verdovende middelen. Ooggetuigen vertellen aan De Telegraaf dat het gaat om Barbie's man, Michael van der Plas.

De politie hield vrijdagavond een horecacontrole in het café aan de Keizerstraat, nadat meerdere meldingen waren binnengekomen over mogelijke drugshandel. Ongeveer zestig bezoekers zijn gecontroleerd.

Er is een vrouw aangehouden wegens het beledigen van aanwezige politie. Drie mannen zijn opgepakt op verdenking van drugsbezit. Het management van Barbie, die werd geboren als Samantha de Jong, was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Barbie, die bekend werd door de realityshow Oh Oh Cherso, had eerder een club in Den Haag. De blondine kwam in de problemen omdat ze van Barbie-fabrikant Mattel de naam Barbie's Bar niet meer mocht gebruiken. Twee maanden geleden opende ze een grotere bar in Scheveningen.