[Copa] Atlético klopt Real in knotsgekke finale

Atlético Madrid heeft vrijdag na verlenging Real Madrid verslagen in de finale van de Copa del Rey. Voor de ploeg van coach Diego Simeone maakte Joao Miranda in de 98e minuut het winnende doelpunt. Atlético had de stadsderby voor het laatst in oktober 1999 gewonnen. Het is de tiende bekerzege in de historie van de club.

In het Estadio Bernabeu opende Cristiano Ronaldo na veertien minuten de score. De Portugees kopte een hoekschop van Mesut Özil binnen. Na een knappe actie van Radamel Falcao tekende Diego Costa echter voor 1-1. Özil schoot nog op de paal en ook in de tweede helft stond het houtwerk tot twee keer toe in de weg.

Karim Benzema en Ronaldo raakten de paal, terwijl een poging van Özil van de lijn werd gehaald. De 'Koninklijke' scoorde niet en dat leek José Mourinho het meest te frustreren. De Portugese coach werd een klein kwartier voor tijd naar de tribune gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding.

In de verlenging kopte Miranda Atlético enigszins tegen de verhouding in op voorsprong, waarna doelman Thibaut Courtois de held werd met twee verdienstelijke reddingen. In het laatste deel van de verlenging ontspoorde de derby.

Ronaldo trapte Gabi in het gezicht en langs de kant sloeg de gewisselde doelpuntenmaker Costa Real-verdediger Pepe op zijn gezicht. Ook Gabi mocht nog inrukken met zijn tweede gele kaart. Nadat de stofwolken waren opgetrokken, kon Atlético de zege evenwel veiligstellen.

Door de nederlaag blijft Real dit seizoen met lege handen. Het kampioenschap moest aan Barcelona worden gelaten en in de halve finale van de Champions League was Borussia Dortmund een maatje te groot.