FOK! wat een weer... Even wat droger

Goedemorgen! Gisteren kwam de regen op veel plaatsen opnieuw met bakken uit de lucht. In de zuidelijke helft van het land viel er op sommige plaatsen meer dan twintig millimeter. De regen trok vervolgens naar het noorden toe en op een paar plaatsen kwam er ook onweer voor. 

Vandaag lijkt het overal even wat droger te worden. In het noorden regent het eerst nog, maar deze neerslag trekt dan via de Wadden ons land uit. We houden dan wel vrij veel bewolking over, maar vanuit het zuiden breiden opklaringen zich dan over het land uit. De verschillen in temperatuur blijven bestaan, alleen is het nu in het noordoosten kouder dan in het zuiden. In Groningen loopt het kwik op tot 12 graden, maar in Maastricht is 18 graden mogelijk. De wind komt uit het zuidwesten, maar stelt niet zo heel veel voor.

Morgen lijkt nog steeds heel redelijk te gaan verlopen. In de noordelijke provincies blijft het wel overwegend droog, maar in het zuiden kan er toch wel een bui vallen. De temperaturen lopen tijdelijk wat op en liggen tussen de 16 en 21 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Koe
 Zelfs in de buurt van Haarlem vind je nog mooie Hollandse plaatjes.

Bos
Je zou het niet zeggen, maar deze foto maakte ik echt in het stuk tussen Amsterdam en Haarlem. Stilte en rust in natuurgebied Spaarnwoude.  Heerlijk!