[Giro] Wiggins en Hesjedal stappen niet meer op

Sir Bradley Wiggins en Ryder Hesjedal gaan niet meer van start in de Giro D'Italia. Beide renners waren al in een kansloze positie gekomen voor de eindzege. 

De beslissing in Wiggins uit de koers te halen komt van de ploegarts aldus teammanager Dave Brailsford.  "De gezondheid van renners komt altijd op de eerste plaats". De regen van donderdag was ook niet bevoordelijk voor de gezondheidssituatie van Wiggins "We hebben Bradley gisteren en vanochtend lang onderzocht. Hij zal nu naar Groot-Brittannië reizen om zich daar verder te laten behandelen. Bradley wilde het liefst verder koersen, maar dat is niet mogelijk", aldus Brailsford. De tourwinnaar van vorig jaar verloor gister in een vlakke etappe drie minuten op zijn concurrenten en duikelde uit de top van het klassement.

Rigoberto Uran zal vanaf vrijdag de nieuwe kopman zijn van Sky. De Colombiaan staat op ruim twee minuten van rozetruidrager Vincenzo Nibali derde in het klassement. Hesjedal stapt af omdat hij een virus heeft opgelopen. De titelverdediger had inmiddels al meer dan een half uur verloren op Nibali. "Het is hartverscheurend. Ik heb mijn hele seizoen afgestemd op deze ronde. Er gaat een virus rond, maar we weten niet precies wat het is", aldus de renner.

Ook sprinter Nacer Bouhanni van FdJ zal niet meer starten in Italië. De etappe van vandaag gaat van Busseto naar Cherasco over 253 kilometer. Het is een vlakke etappe.