Van Gerwen Premier League kampioen

Michael van Gerwen heeft in een zinderende finale de PDC Premier League 2013 op zijn naam geschreven. De jonge sensatie uit Brabant die de afgelopen periode niet te stoppen was, boog een 2-5 achterstand tegen Phil Taylor om naar 7-5 en versloeg de grootmeester uiteindelijk met 10-8. Dit deed hij met een briljante 132-finish terwijl Taylor wachtte op tops voor de 9-9.

Lang leek het erop alsof Taylor zijn zevende titel naar zich toe zou trekken. De nummer één van de wereld begon sterk aan de partij en brak de Nederlander tweemaal. Na de pauze zag hij het talent echter vijf legs op rij winnen. De Engelsman liet zich niet echter kennen en kwam via een bizarre 160-finish terug tot 7-7. Mighty Mike eiste zijn voorsprong toch weer op, maakte er 9-7, gunde zijn tegenstander nog één leg maar maakte het vervolgens af in leg 18.

"De pauze kwam goed, ik kon daardoor mijn hoofd rechtzetten. Daarna kwam ik grandioos goed terug. Ik ben blijven knallen. Hij gooide die 160 nog vies uit maar de tweede helft was ik gewoon beter. Wat kan ik nog meer zeggen, dit is super." Aldus een dolblije Van Gerwen.

"Ik verloor de WK finale van Taylor. Dat was zuur, want ook toen had ik kansen. Ik hoop dat dit het begin is van de nieuwe klassieker." Van Gerwen is de eerste Nederlander ooit die de Premier League wint. In 2005 bereikte Roland Scholten al de finale, hij moest toen het hoofd buigen voor Taylor. Van Gerwen ontvangt voor zijn zege £150.000, Taylor krijgt £75.000,- op zijn conto gestort.