Patricia Paay bestormt top tien bestsellerlijst

De onthullende biografie van Patricia Paay behoort tot de tien best verkochte boeken van Nederland. La Paay, dat begin deze maand verscheen, staat inmiddels op de zesde plek van de bestsellerlijst van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

In de biografie, die werd geschreven door Bert van der Veer, onthult Patricia Paay onder meer dat ze het bed deelde met John de Mol en David Bowie. Ook rakelt ze haar seksrelatie met Waylon weer op.

De zanger en De Mol hebben laten weten niet blij te zijn met het boek. Waylon blijft ontkennen dat hij tussen de lakens dook met Paay, ondanks getuigenissen van verschillende BN'ers. De Mol verklaarde dat hij zich zijn hete nacht met de diva niet kan herinneren.

La Paay dook vorige week op in de bestsellerlijst. Toen stond het boek op de 56e plek. Uitgeverij Marmer liet weten dat het boek na een paar verkoopdagen al toe was aan een tweede en derde druk. "Het lijkt erop dat we binnenkort de vijfde druk moeten bestellen", zegt de uitgever woensdag. Volgens Marmer zijn er nu 'een kleine vijftienduizend exemplaren' van La Paay verkocht.

Dat de biografie van Patricia zo'n succes zou zijn, had Marmer 'niet helemaal verwacht'. "We dachten dat we met de eerste oplage van tienduizend stuks een week of twee zouden doen, maar die was in drie dagen uitverkocht."

Paay moet net als vorige week Heleen van Royen voor zich dulden. Zij voert de bestsellerlijst van CPNB deze week aan met De Hartsvriendin. Het nieuwste boek van Van Royen kwam ook vorige week binnen in de bestsellerlijst en stond toen op nummer acht. Deze week staat Dit Zijn de Namen van Tommy Wieringa, die vorige week de Libris Literatuurprijs won, op de tweede plek. Stoner van John Williams zakt een plaats en eindigt op plek drie.