TROS door het stof voor Van Tijn en Maas

De TROS heeft excuses aangeboden aan Eric van Tijn en Cornald Maas. De twee werden uit de Nederlandse vakjury van het Eurovisie Songfestival gezet omdat TROS-presentator Daniël Dekker in zijn radioprogramma per ongeluk hun namen noemde. Volgens regels van de EBU moeten vakjuryleden geheim blijven.

"Het is heel vervelend voor Cornald en Eric", zegt een woordvoerder van de TROS tegen Novum Nieuws. "We hebben onze excuses aan hen aangeboden." De omroep baalt zelf ook van het verlies van de twee heren. "Natuurlijk zijn we minder blij nu ze geen deel meer uitmaken van de vakjury."

De EBU luisterde het bewuste fragment uit de radioshow Gouden Uren terug en besloot dat Van Tijn en Maas vervangen moeten worden. De namen van juryleden moeten geheim blijven om omkoping te voorkomen. Het is nu aan de TROS om twee nieuwe juryleden aan te wijzen.

Die moeten aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo mogen ze geen banden hebben met de omroep en worden eisen gesteld aan hun ervaring. Eén vervangend jurylid heeft de TROS waarschijnlijk al, de omroep houdt een reservelid achter de hand.

Hoewel de TROS niet blij is met het relletje over de vakjury, benadrukt de omroep dat de blijdschap overheerst. Anouk slaagde er dinsdagavond in een finaleplaats op het Songfestival te veroveren. Dat lukte de vorige acht Nederlandse inzendingen niet.

Submitter:  Bron: Novum