Minder verlies Take-Two dankzij Borderlands

De verkoop van onder meer het schietspel Borderlands 2 en de bijbehorende uitbreidingen heeft gezorgd voor minder verlies en meer omzet in het afgelopen boekjaar van Take-Two Interactive. Het moederbedrijf van 2K Games en Rockstar haalde 1,2 miljard dollar binnen en noteerde 31,2 miljoen dollar verlies. Dat blijkt uit jaarcijfers die maandagnacht zijn vrijgegeven.

Ondanks het verlies presteert Take-Two Interactive beter dan het voorgaande jaar. Toen werd vierhonderd miljoen dollar minder omzet gedraaid en was het verlies met 107 miljoen dollar ruim drie keer zo hoog. Naast Borderlands 2 hadden ook de Grand Theft Auto-reeks, het basketbalspel NBA 2K13 en het strategiespel XCOM: Enemy Unknown een grote bijdrage aan de gestegen omzet.

Ook het schietspel Bioshock Infinite is goed verkocht. De game is sinds eind maart 3,7 miljoen keer over de toonbank gegaan. Niet alle verkochte exemplaren tellen echter mee met de cijfers van het eind maart afgelopen boekjaar, omdat het spel pas sinds de laatste dagen van die maand in de winkel ligt.

Take-Two Interactive heeft grote verwachtingen van zijn het lopende boekjaar. Het bedrijf rekent op grofweg 1,8 miljard dollar omzet. Dat zou vooral gedragen moeten worden door de actiegame Grand Theft Auto 5 die 17 september in de winkel ligt voor Xbox 360 en PlayStation 3.


Minder verlies Take-Two dankzij Borderlands