Pretparken paaien bezoekers voor Pinksteren

Veel attractieparken bieden in de aanloop naar Pinksteren flinke kortingen op toegangsprijzen. Mede hierdoor verkocht de ANWB tot en met april al 35 procent meer tickets dan vorig jaar. Vooral de Efteling en de Keukenhof zijn populair, aldus een woordvoerder van de ANWB dinsdag.

Voor de Keukenhof telt bovendien mee dat het bloemenpark dit jaar voor het laatst open is in het pinksterweekeinde, aldus de woordvoerder. Ook de musea in Amsterdam en het TT-circuit in Assen merkt hij aan als populaire uitjes. De ANWB verwacht verder drukte bij evenementen als de pinksterraces op het circuit van Zandvoort, de Opwekking 2013 in de Flevopolder en de Elfstedentocht voor wielrenners en motoren.

Volgens de ANWB loopt het op de weg vooral vrijdagmiddag vast rondom Amersfoort en Utrecht. Ook naar het zuiden en richting de kust wordt het druk op de wegen. De piek ligt tussen 16.00 en 18.00 uur. Op zaterdag en eerste pinksterdag verwacht de ANWB geen files. Op tweede pinksterdag wordt het vanaf het middaguur drukker.

Het zomerse weer van vorig jaar hoeven we dit pinksterweekeinde niet te verwachten, meldt weeronline.nl. Vooral op zaterdag komt het met bakken uit de hemel. Tweede pinksterdag kan het plaatselijk wel droog blijven en loopt het kwik op tot 18 graden.